TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

Posted on Updated on

"SAĞLIKLI KURABİYE TARİFİ"

ZENCEFİLLİ-TARÇINLI KURABİYE

Yediğimiz kurabiyeler illa zararlı olacak diye bir şey yok ki.:)İşte her derde deva zencefil ile tarçın birlikteliğinden doğan kurabiye tarifim.Gerçektende zencefillin bir çok faydası var.İltihap giderci olmasından, soğuk algınlığı tedavisine ,damar açıcı özelliğinden,bağışıklık sistemini güçlendirmesine  kadar , saymakla bitmiyor.Tarçının da malum, en bilinen özelliği şeker isteğini azaltması.İtiraf etmeliyim ki, tarçından hiç hoşlanmamama rağmen ,zayıflama sevdam nedeniyle ,çubuk tarçınla tanışmak zorunda kaldım.Hoş bir tadı ve kokusu varmış.Bu kararı vermeden önce Trabzon’un ilk pastanecilerinden olan sevgili dedem Hasan Akgün’ün tarçınlı irmikli helvasını tadına bakmadan reddettiğim için özür diliyorum.Ve bir pastacı torunu olarak, dedemin izinden gitmem gerektiğini bir kere daha anlıyorum.:)

 İşte zencefil ile tarçının mükemmel birlikteliğinden doğan

 ZENCEFİLLİ-TARÇINLI KURABİYE tarifim:

4 su bardağı un

250 gr margarin(yumuşamış olacak)

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

2 tatlı kaşığı zencefil

2 tatlı kaşığı tarçın

 Yapılışı:Karıştırma kabına unu,pudra şekerini,kabartma tozunu, zencefili ve tarçını ekleyin.Yumurtanın bir sarısını kurabiyelerin üstüne sürmek için ayırın.Diğerlerini de(2 yumurta beyazı bir yumurta sarısını) karıştırma kabına ekleyin. En sonunda margarini de karışımın ortasına ekleyerek yoğurmaya başlayın.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Sonra istediğiniz kalıplarla keserek pişirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk arası pişiyor.

KURABİYE VEYA HAMUR İŞİ YAPARKEN GEREKLİ PÜF NOKTALAR:Kurabiye veya poğaça gibi unlu mamulleri yaparken bazı noktalara dikkat etmemiz işimizi kolaylaştırır.Örneğin;unu elekten geçirerek kaba eklememiz yaptığımız hamurun daha da kabarmasına yardımcı olur.

 Bir çok bardak modelleri çıktığı için,  tariflerde yer alan bardak miktarı kadar, un ekleseniz de meşhur kulak memesi kıvamını tutturmanız bazen sorun olabilir.Un fazla gelirse o zaman yumurta ekleyerek yumuşatmaya çalışabilirsiniz ama yağ ile yumuşatmaya kalkarsanız  kurabiyeniz piştiğinde,çok fazla dağılır.Un miktarını ayarlamanın en iyi çözümü; unu yoğurdukça eklemek, ölçünün hepsini bir anda eklemeyin.Böylelikle yoğurma aşamasında kıvamı tutturmuş olursunuz.Benden söylemesi:)

One thought on “TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

    Nazan said:
    19 Temmuz 2012, 10:57

    mükemmel bir pasta tarifiydi.Ellerinize sağlık püf noktalara dikkat ederek yaptım ve hiç sorun yaşamadım.Teşekkürler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s