PATLICAN ÇEREZ

Görsel Posted on Updated on

PATLICAN ÇEREZ,

PATLICAN ÇEREZ

Yarım kilo patlıcan
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acısız)
1 tatlı kaşığı pul biber(acılı)
1 tatlı kaşığı kimyon

Üstüne sürmek için zeytinyağ

Patlıcan yerine,kabak,mısır unu yerine normal un’da kullanılabilir.

Yapılışı:
Patlıcanları soyup,yıkadıktan sonra boylamasına ince ince kesiyoruz.Uzun uzun kestiğimiz patlıcanları ortadan ikiye ayırıp biraz kısaltmış oluyoruz.Sonra bir pasta fırçası yardımıyla ön ve arka yüzeylerini yağlıyoruz.Bir kap içine koyduğumuz mısır unu,toz biber kimyon,tuz karışımına bulayarak,yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.

180 C ‘de 40-50 dk üzeri kıtır olana kadar pişiyoruz.İçleri piştikten sonra fırın ısısını daha da yükseltebilirsiniz.Fırınınızın alt üst kızartma kısmı varsa o ayarda kullanın,yoksa normal bölümde de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun…

One thought on “PATLICAN ÇEREZ

    cem ünsal said:
    19 Temmuz 2012, 14:40

    bunlarında çok lezzetli olduğundan eminim…çok güzel görünüyorlar…ellerinize sağlık…en kısa sürede deniycem…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s